2010. augusztus 22., vasárnap

2010. augusztus 11., szerda

Kiállítás lesz!

Sajdik Ferenc és több más karikaturista egy hétig tartó tárlatát rendezi meg a KOKSZ Műhely Budapesten, a kArton Galériában (V., Alkotmány u. 18.) Meghívott vendég többek között: Balázs-Piri Balázs és Nepp József.

2010. augusztus 9., hétfő

2010. augusztus 6., péntek

Madárbolt

Kirakat

Szakik

Árleszállítás

Falusi esküvő

Téli este

Kisváros

Fenyőakció

Egy váci műgyűjtő, Papp László jóvoltából a nagyközönség is megtekintheti azt a páratlan Sajdikkép-gyűjteményt, amelyet ő az elmúlt évek során összehozott. Ez a téli festmény is - és még néhány itt következő - a váci gyűjteményből való.

2010. augusztus 5., csütörtök

Kisvárosi tél

Szegedi városrészlet


Ezen a remek hangulatú, 40 x 40-es Sajdik-festményen Szeged egy ,,eldugott arca" örökítődött meg, a belvároshoz közeli Hétvezér és az Eszperantó utca szöglete. Gyönyörű kép. Ugye?

Egy igazi szupermen

Hunor és Magor

2010. augusztus 4., szerda

Csodálatos hajók

Hívogató

Jöjjön az állatkertbe!


Egyelőre csak az erdők, mezők kis lakói vannak kiakadva az óriásplakáton... Még a folyó túloldalán is híre megy, mire készül már megint az ember. Ezért aztán most ők nézik a plakátragasztót, amíg felrakja a hívogató utolsó részleteit is.

Falusi mese

Ó, azok a Sajdik-madarak...!


Hát nem gyönyörű? A kis kerti házban a gazdák mit sem tudnak a kertben készülődő Nagy Madárzsúrról... Pedig lassan megérkezik mindenki a környékről, a kiskertek legszínesebb és legeredetibb szárnyas lakói. De a vándorok is... Szegény kakas el is téveszti a dolgát meglepetésében.

Forgalmas égbolt

Színes házak, harcos és békés égi járgányok Sajdik nyári égboltján

Kicsit olybá tűnik, mintha ezek az ilyen, vagy épp olyan repülő alkalmatosságok egyfajta titokzatos bosszúra készülnének az alvó, csendes város fölött...
Milyen érdekes ez a fordított világ: lent, a máskor oly zajos és zsúfolt földön most béke és csend honol, a máskor néma égen pedig zsúfoltság van és nagy a forgalom...

2010. augusztus 3., kedd

Pom-Pom és a Nagy ho-ho-ho-horgász

Gyerekek és felnőttek egyaránt beleszerettek Sajdik mesefilmjeibe

- ami nem meglepő... Elég, ha jó alaposan, belefeledkezve nézegetjük e két remek "képkockát". Picur és örök barátai: a Madárvédő Golyókapkodó, Festéktüsszentő Hapci Benő, Órarugógerincű Felpattanó - no és persze Gombóc Artúr: szívderítő kalandokba keverednek, valahányszor találkoznak.

A Nagy Ho-ho-ho-horgász kockáin - csakúgy, mint a rajzfilmben - számomra a valódi csemegének a halak számítanak! Sajdik Ferenc halainak külön egyénisége van, jellemük egész küllemükön jól látszik! Egyenként vizslatva őket, kiderül: a történeten belül nekik, a halaknak, külön-külön kis történetük van.

Elég csak rájuk nézni...

Sajdikországban Sajdikváros

Egy különleges kép, amely két darabból áll

Ezt a képet azért neveztem el Sajdikvárosnak, mert mindent fel lehet fedezni rajta, ami azokra a képzeletbeli városképekre jellemző, amelyeket Sajdik Ferenc olyan szívesen fest. Szemmel láthatóan lubickol a rajzolásban, amikor elképzelt utcák sosem volt házait, tereit örökíti meg, a rohanó emberekkel, vidám gyerekekkel. Itt is: sokan a pályaudvarra igyekeznek, mások a parkoló autóikhoz (odavagyok Sajdik autóiért!), megint mások csak sétálnak a színes épületek között.
Érdekessége a képnek, hogy két, egyenként 40 x 40 cm-es darabból rakta össze a mester.