2013. december 31., kedd

2013. december 27., péntek

2013. december 23., hétfő

2013. december 18., szerda

Kós Károly

Az itt látható képeket Molnár György, győri fotós barátunk küldte el a minap, hangsúlyozva, hogy Kós Károly, akinek a portréja e Sajdik-alkotáson szerepel, mennyire aktuális manapság.
Külön érdekessége a táblaképnek, hogy a hátoldalán ott egy másik Kós-portré. Ezt - ahogy Molnár Gyuri véli -, valószínűleg kevésbé érezte találónak Sajdik mester, mint azt, amelyet 1999 karácsonyán Demény Gábor építésznek dedikált.



















A kiváló Sajdik Ferenc-portré Molnár Gyuri felvétele; ezt 2009-ben készítette a karikaturista otthonában.
Köszönet a képekért és az információkért!

2013. december 4., szerda

Sajdik Ferenc Fanklub a Facebook-on

A Facebook-on két éve működik Sajdik Ferenc rajongói oldala, amelyet nem a művész működtet (tehát nem "hivatalos oldal"), de az Ő tudtával létezik...
A mai napon az oldal kedvelőinek száma: 888 fő.
A 8-as szám a végtelen jele is, a három darab 8-as tehát egy abszolút végtelen szimbóluma lehet...
Aki szereti a magyar karikatúra ikonjának műveit, lájkolhatja Facebook-rajongói oldalát, ahol rendszeresen találkozhat a Mester új avagy korábbi zseniális műveivel.

A közelmúltban az egyik legtöbbeknek tetsző Sajdik-karikatúra az alábbi volt:

Boldog névnapot, kedves Mester!

Az ember legyen karakter!
Azon a napon, amikor egyébként is annyian köszöntik Sajdik Ferencet, úgy gondoltam, azzal szerzek neki örömet, hogy miattam ne kelljen ezredszer is felvennie a telefont... De mert a névnap mégis csak névnap, és illik felköszöntenie az embernek azt, akit tisztel, ezzel a Sajdik-rajzzal kívánok itt a blogon nagyon sok boldog Ferenc-napot.
Isten éltessen sokáig, kedves Feri!